-На 9 юни е важно хората да излязат и да гласуват. Това ще попречи страната ни да бъде върната  назад. За разлика от опонентите ни, ние от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ предпочитаме да гледаме напред. За да може това да стане в страната трябва да има редовно избрано правителство. Това коментира водачът на листата на ПП-ДБ в 27 МИР Стара Загора Радослав Рибарски.

-Заедно с колегите от Демократична България показахме, че в тази сложна ситуация, която се намираме, единствени успяваме да съставим кабинет и то кабинет, основан на принципи и ясна програма, която сме следвали неотлъчно. Целта ни винаги е била страната да се изправи срещу предизвикателствата, които ситуацията предоставя и да се търсят решения. И кабинетът на Кирил Петков мина през турболентна среда – войната в Украйна и на спрени газови доставки, но намери решения. Същото важи и за кабинета на Николай Денков, който пък се справи с овладяването на инфлацията. Статистиките отвън ясно показват, че България е на трето място по ръст на брутен вътрешен продукт в Европа, допълни още Радослав Рибарски. Той бе категоричен, че коалицията ще продължи да отстоява ръста на доходите на хората у нас:

-С всички законодателни инициативи, които предприемаме, ние залагаме един устойчив модел на образуване на заплатите. Пример за това са възнагражденията на военнослужещите. Дълги години те не бяха повишавани, ние станахме част от вносителите на предложението това да се промени и от догодина заплатите им трябва да бъдат увеличени с 30%. Не може да модернизираме армия, която не е привлекателна за военнослужещите.

Заместник-председателят на комисията по енергетика в 49-то Народно събрание коментира и ситуацията със Зелената сделка:

-Тя е подписана през 2018-2019 г. Ако сега се върнем назад, това означава да пропуснем всички възможности, които държавите, съседни на нас  използваха,  и с които подобряват своята конкурентоспособност. Ние изоставаме и стоим на едно място, непрекъснато водим дебати за усвояването на евросредствата и сме на опашката в това отношение. А те са жизненоважни за бизнеса във всеки един регион на страната, не само в Стара Загора. По темата обаче предстои голям дебат и в Европейския парламент. Това, което се вижда е, че за онези държави, които са избрали технологичното развитие на своята енергетика, тя води до икономически подем. За нас това, което предстои като дискусия и като тема, е балансиращата енергия. В момента тя е най-скъпата, а страната ни се оказва в ситуация, в която не може да балансира своите мощности поради големите излишъци през деня и евентуален недостиг през зимата във вечерните и сутрешните часове.

-В последните седмици в пленарната зала за пореден път станах свидетел как част от политическите сили подкрепиха решения, с които беше спазена традицията да се раздават пари „на калпак“. Първо бяха 1 милиард лева за саниране без никаква идея откъде ще дойдат тези пари при вече приет бюджет. Последваха ги по 250 милиона лева на година за Мини Марица-изток, отново без обяснение, че затова ще се нуждаем от нотификация от Европейската комисия, която най-вероятно ще обяви това за непозволена държавна помощ. Принципът е „Ако мине“, нещо, което дълги години се предлагаше на хората от ГЕРБ. Това е т.нар. стабилност. Разминаването между това, което се говори предизборно, и това, което се случва в  зала,   отблъсква хората.