В БОРБАТА ГОНЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ТИТЛА ПРИ ЮНОШИТЕ

   10 медала и две първи места завоюваха старозагорските майстори на тепиха  от  клуба по борба Берое в 15-тото издание на международния турнир по борба, организиран в памет на Динко Петров, където около 300 борци мериха сили в Общинска  спортна зала Стара Загора.

   В надпреварата среща си дадоха 5 чуждестранни отбора от Северна Македония, Косово, Турция и САЩ, както и представители на 30 български клуба.

   Сред старозагорските борци изпъкнаха двамата шампиони. Това са триумфиралата в категория до 46 кг. Даяна Стойчева и 70-килограмовият Григор Чернаков при момчетата. С втори места сред домакините са: Георги  Тодоров до 55 кг, Тихомир Стоянов до 60 кг., Тихомир Драгиев до 71 кг, Даниел Желязков+85 кг и Диан Костов до 125 кг. Бронзовите на заралийски адрес са на сметката на: Деница Гайтанджиева до 62 кг, Калоян  Желязков до 57 кг и Диян Русев до 85 кг.                                                                                                           следва

ШАМПИОНЪТ ВИНАГИ Е ШАМПИОН

   Старозагорецът Радомир Стоянов, извоюва бронзов медал от световното първенство по ММА в Белград в категория 84кг.  Той бе поздравен за успехите си от Община Стара Загора. Спортистът получи специален плакет от  ресорния зам.-кмет Красимира Чахова.

   Радомир Стоянов е не само състезател по ММА в клуб  Атила – Берое, но и успешен състезател в клуб по борба Берое. Той говори за трудностите, през които минава всеки спортист, преди голямо първенство:

   -Имаше силна конкуренция, участниците бяха над 600 души от 60 страни, но благодарение на треньора – Ивайло Георгиев, подготовката ми беше на ниво. Винаги може и по-добре, изисквам максимума от себе си и се надявам скоро да го покажа.                                                                                 следва

ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЖЕНСКИЯ БАСКЕТБОЛ

бр. 524, страница Спорт баскетбол

   Женският баскетболен отбор Берое, който е безапелационен носител на Купата на България, след спечелването ѝ за четвърти пореден път,  бе поздравен от кмета  на Стара Загора Живко Тодоров.

   -Благодаря специално на треньора на клуба – Таня Гатева. Благодарение на нея за четвърти път Купата на България е в Стара Загора. Благодаря за усилията на всички момичета, които  ни доказаха за пореден път, че нежната част на обществото всъщност е силна. Успехите говорят сами за себе си, сподели кметът  Живко Тодоров.

   -Имаме добър отбор, за който работихме усилено. Потенциал има и в младите състезателки. Благодаря на всички момичета, които проявяват изключителен характер и себераздаване.                                                                                                                                                                 следва

ВЪВ ВОЛЕЙБОЛА СИ ПОЖЕЛАХА ФИНАЛ

бр. 524, страница Спорт волейбол

-Нивото във волейболния ни мъжки елит е най-добро сред шампионатите във всички колективни спортове у нас, коментира президентът на Националната волейболна лига при мъжете, председател на волейболния клуб Берое-мъже и управител на РУДИН – Живко Желев.

   -Берое се цели във финал в тазгодишния шампионат. И да не изпълним тази цел, няма да правим трагедии от това. Вече надградихме спрямо миналата година. Тогава се спасихме от изпадане във второто волейболно ниво. Преди старта на сезона си пожелахме място в плейофите.
Гарантирано сме там и можем само да вървим нагоре. За първи съперник в плейофната фаза си пожелавам настоящия първенец Хебър. Вече сме  се изправяли срещу тима от Пазарджик. Смея да твърдя, че му отстъпваме само в дребни детайли. Няколко решителни лошо отиграни топки ни разделиха от победата срещу най-успешния роден състав в мъжкия волейбол в досегашните ни сблъсъци.                                                               следва

СТАРА ЗАГОРА ИМА ОГРОМНА НУЖДА ОТ МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ЗАЛА

Петко Крумов

   -2023-та започва много дoбре за старозагорския спорт, след като женският отбор на Берое за четвърта поредна година спечели купата на България по баскетбол, коментира шефът на общинския спортен отдел Петко Крумов. От 9 до 14 май градът ни ще е домакин на Студентска универсиада по няколко вида спорт. Пак през май ще приемем и държавното първенство по художествена гимнастика в група А.  В спортния календар за 2023-та остават емблематичните турнири по художествена гимнастика, борба и бойни спортове. От 22 до 24 април приемаме европейско първенство по ушу, на което демонстрации ще изнесе китайският световноизвестен гранд майстор по бойни изкуства Ян Дзон. На 9 април предстои  8-то поредно издание на старозагорския маратон. Със всяка година участниците в мероприятието се увеличават с 200 души, спрямо предния маратон. Петко Крумов информира още, че  ЦИЕС  извършва техническо обследване на спортна зала Берое (бивша БСФС) и на северната част на градския стадион. Очакванията са те да   бъдат реновирани с европейски средства.

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ ТРЪГВАТ КЪМ ПОДМЛАДЯВАНЕ

Волейбол Берое

-Концепцията ни за следващото първенство включва интегрирането на повече млади състезатели, коментира председателят на волейболният клуб на Берое при мъжете, президент на мъжката Национална волейболна лига и управител на РУДИН Живко Желев.

   -С наставника Мирослав Живков гледаме в една посока. Той иска да работи предимно с млади момчета. Именно от тях и на всички постове ще търсим  попълнения в бъдеще. Убеждението ни е, че със сегашния състав можехме да постигнем повече от гарантираната ни шеста позиция в крайното класиране. Предстои ми сгъстен цикъл от мачове през два дни. Предвид факта, че силите между отборите в мъжкото ни волейболно първенство са изравнени, психическата устойчивост и добрата кондиция на играчите ще са ключови за по-успешния финал в първенството. Точно в тази насока ще работим, отбеляза Живко Желев. В  качеството си на президент на Националната волейболна лига при мъжете, той е категоричен, че мъжкото направление на волейбола е най-силното клубно първенство в България.

СТИГА С ТОЗИ ФУТБОЛЕН ПЕСИМИЗЪМ

Футбол БЕРОЕ

   Малко вповече  идват обикалящите цяла Стара Загора приказки на феновете за това как Берое ще изпадне от елита, как това ще подейства оздравително на тима и как той, преминавайки през чистилището на втория ешелон, ще смени политиката си и ще започне да произвежда кадри. И друг парадокс доживяхме да чуем. Според него за Берое би било да е по – добре да е във Втора лига, отколкото да трупа загуби на дъното в елита.  Всички  споменати по-горе тези издишат и граничат с футболния абсурд. Няма как за Берое да е по-добре да е във Втора лига, пред това да е на последните етажи на елита. Какъв зрителски интерес ще предизвика Берое, ако е във Втора лига- почти нулев. Тогава и последните старозагорски малчугани, вълнуващи се все още от футбол, ще бъдат загубени за беройската кауза.

БОРБАТА Е ИНКУБАТОР ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИ ПО ММА

Борба Берое

   Близо 300 състезатели се очаква да се включат в тазгодишното издание на силния международен турнир по борба  в памет на Динко Петров. Очакват се майстори на тепиха от САЩ, Северна Македония, Гърция, Турция, Украйна, Молдова, Румъния, Унгария, Словакия и от редица родни клубове.

   -Разчитам, че старозагорските участници в надпреварата ще ни зарадват с много медали. За нас изявите на международната сцена са истинското мерило за класа. Братята Радомир и Иван Стоянови се включиха на европейския шампионат до 23 години в Букурещ. Изключително силен беше и международният турнир Дан Колов-Никола Петров, където Иван Стоянов завоюва пето място. Радомир Стоянов пък има ново амплоа.  Той завоюва трето място на световното първенство за ММА. Борбата е инкубатор за ММА-ци. Радо се справи отлично в конкуренция на общо 22-ма бойци в категорията си и донесе един от двата медала за България  в надпреварата. По призвание той е борец. ММА-ят обаче го привлича с лъскавата си страна – елементът на шоу, категоричен е Николай Стоянов. 

БЕРОЕ Е ЕДНА ОТ ЕМБЛЕМИТЕ НА ГРАДА, ТРЯБВА ДА ГО ИМА

адвокат Светослав Миневски 2

   Председателят на СНЦ Сдружение за подкрепа на футбола Берое адвокат Светослав Миневски, което държи основният пакет акции на зелените, говори за целите пред тях. Обрисува и цялостната картина в родния клубен футбол.

   Няма как да не сте доволен от точката, спечелена от Берое на негостоприемен терен, какъвто е този на Тича?

   –Доволен съм  от представянето на тима ни през втората част на мача срещу Черно море. В нея показахме, че с много себераздаване, характер и отборен дух можем да се противопоставим на всеки съперник у нас. Съставът ни е почти изцяло подменен, спрямо есента. Ново е дори основното му ядро. Тимът ни тепърва ще се сработва и ще набира скорост. Важното е отборът да дава максимума от възможностите си.

УСПЕХИТЕ ЗА БОРБАТА НЕ ПРЕСЪХВАТ

Борба Берое, брой 520

  Поредното си силно представяне на национално ниво записаха борците на  Берое с президент Николай Стоянов.

  Този път старозагорските майстори на тепиха се върнаха с пълна кошница с отличия от държавното първенство за мъже и жени в Сливен.  В града на стоте воеводи шампиони  станаха Евелин Русев  в свободния  стил, в дебютната за него категория до 92 кг. При жените пък, на най-високото стъпало в категория до 72 кг се качи Ванеса Стоянова.

  Две от младите надежди на заралии Иван Стоянов и Калоян Атанасов все по успешно се адаптират сред мъжете. Иван Стоянов  при до 70-килограмовите. В същата категория Калоян Атанасов е трети. По-малкият брат на Иван-Радомир Стоянов е втори в категория до 79 кг.

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НАПИПАХА ВАКСАТА

Волейбол Берое, брой 520

  Волейболистите на  Берое записаха повече от достойно представяне в турнира за купата на България при мъжете. Надпреварата се проведе в Пазарджик и предизвика огромен интерес. В първия си мач, в истински трилър в 5-геймов мач, беройци преодоляха  коравия и опитен състав на Монтана. В решителния тайбрек, заралии стопиха изоставане от пет точки при 10:5 и в крайна сметка триумфираха. В следващия си двубой Берое отстъпи от Деа спорт с 3:1. Въпреки, че отстъпиха на бургазлии, зелените доказаха, че не отстъпват на водещите команди в родния волейбол.

  -И друг път съм казвал, че първите 7 отбора във волейболния ни елит са напълно равностойни, В мачовете помежду им, всеки може да победи всеки. Важно е, че победихме тима на Монтана, който е изключително неудобен съперник за нас. Първенството навлиза в сгъстен цикъл от кръгове,  в който всеки отбор ще играе по два мача на седмица.  

ЛОКОМОТИВ ДОКАЗВА, ЧЕ Е ЗАПАЗЕНА МАРКА

ФК Локомотив, брой 520

  -НА ФК Локомотив му отива да намери място поне в Югоизточната трета футболна лига, а защо не, след време, да работи и за попадане сред професионалистите, коментира треньорът на старозагорските железничари Паоло Драголов, който е по-малкият син на  легендата Васил Драголов. Папи, както наричат най-младия представител на футболната фамилия Драголови, също е здраво свързан с локомотивци, за които игра последно през  сезон 2007/08, когато те влязоха в тогавашната Б група.

  -Намираме се на второто място във временното класиране на тукашната Областна група при мъжете, само на точка зад лидера Минерал (Овощник) сме. Смея да твърдя, че играем най-красивият и атрактивен футбол сред съставите в местната четвърта дивизия.  Тимът ни е съставен само от старозагорци.