СТАРОЗАГОРСКИЯТ КЛУБ ПО БАДМИНТОН ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА Е С НАЙ-МНОГО ОТЛИЧИЯ В БЪЛГАРИЯ

   Старозагорският клуб по бадминтон за поредна година е номер едно в България по броя на медалите, завоювани от индивидуалните първенства във възрастовите групи до 11,13, 15, 17 и 19-годишните. Бадминтонистите спечелиха 17 златни, 12 сребърни и 12 бронзови медали. Трима са и тройните ни шампиони, триумфирали на единично, на двойки и на смесени двойки: Стела Стайнова, Алтея Стоева и Теодор Митев. Христо Михалев стигна до 1/4-финалната фаза на световното първенство за ветерани в Южна Корея, обобщи председателят на старозагорския клуб по бадминтон и управител на ЛЕСО ИНВЕСТ инж. Пламен Михалев. Той е председател на старозагорката Камара на строителите, Член е на Клуба на работодателя и на КРИБ.

   Бизнесменът припомни, че отдавнашна кауза на фамилия Михалеви и на местния клуб по бадминтон, е Стара Загора, която е люлка на родния бадминтон, да има подобаваща база.

   -Разширението на настоящата ни база в зала Берое е вече входирано, нагоре по институциите. То предвижда кортовете да се увеличат на 7. Да има нови санитарни помещения и изцяло реновирана зала за фитнес. Очакваме общината да спечели европейско финансиране за цялостното реновиране на зала Берое, част от която е и нашата база. Надяваме се, че проектът ще бъде одобрен. Повод за това ни дава фактът, че парите, отпуснати за такива проекти са повече от проектните заявления. Получим ли зелена улица ще имаме прилична тренировъчна зала, подходяща за състезания от родния календар, най-вече при подрастващите, Инж. Пламен Михалев припомни, че състезателите на старозагорския спортен клуб по бадминтон са над 120 с трима треньори.

   – Най-големият клуб сме и сме с най-много треньори и отличия в България. Спортът трябва да е сред първите приоритети у нас. И проектът за многофункционална зала в парк Артилерийски и този за изграждане на маломерна зала в двора на спортното училище, трябва да се случат. От тях Стара Загора има крещяща нужда. Многофункционалната зала е задължителна. Тя ще изстреля града ни в друга орбита . В момента разполагаме само със зали за подготовка. Стара Загора все още няма спортна зала. Надявам се да се сложи край на тази несправедливост, според която Стара Загора е единственият голям град в България без хубава голяма зала. Не бива да се разсъждава в насока, че изграждането на многофункционална зала е инвестиция без възвръщаемост. Спортните обекти са направени за обществото и за града. Не са направени, за да си върнем инвестицията в рамките на 6-7 години, Мислим ли така, не трябва да изградим нито едно ново съоръжение. Голям обект като многофункционалната спортна зала ще разшири мащабните мероприятия и ще налее свежи пари в града. Приоритет за следващия кмет трябва да е наличието на многофункционална спортна зала в Стара Загора, категоричен е Пламен Михалев.

   Като член на старозагорския Клуб на работодателя той наблюдава застой на бизнес климата в страната.

   –Дано икономическата рецесия, идваща от Западна Европа да ни засегне по-леко и да отмине бързо. Според предвижданията на финансовите анализатори, ни чакат много тежки времена. Кризата вече удря дребния и среден бизнес. Поръчките към него намаляват. Честата смяна на правителствата у нас стопира големите проекти. Надявам се, че догодина ще имаме стабилно правителство и икономиката ще тръгне напред. Според Пламен Михалев грешната държавна политика кара бизнеса да страни от инвестиции в спорта:

   -Имаше предложения фирмите да отделят 10% от печалбата си, внасяйки парите вместо в държавата, в спорта. Бизнесът не получи подкрепа от държавата за това предложение. Надявам се, че ще имаме работещ закон за спорта. Той е в ръцете на нашите 240 депутати.

ПЛАМЕН МИХАЛЕВ