ВМРО С НОВО РЪКОВОДСТВО

       На 17 февруари /събота/ се състоя IX извънреден конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение “ на който за председател бе  избран  Красимир Каракачанов.

        В новото ръководство на ВМРО влизат още заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, организационен секретар за работа със структурите Александър Сиди, секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов, членове Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов, Петър Петров, Георги Петров, Атанас Стоянов, Владимир Митов.

         В този състав на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – БНД има баланс между опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на Организацията.

        До избора на един председател се стигна след промяна в устава на партията, в който до момента беше записано, че се управлява от трима съпредседатели. Днес за кандидат за председател бе издигнат и Ангел Джамбазки, но повечето делегати на конгреса гласуваха за Красимир Каракачанов.

        Конгресът на ВМРО даде заявка, че ще продължи да отстоява принципите на автентичния български национализъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света.

       

        НАШИТЕ УСИЛИЯ СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ КЪМ:

 

 1. Единение на българската нация. Защита на българската национална чест и достойнство, на правата на всеки българин в страната и чужбина.
 2. Демографска политика в подкрепа за българското семейство, раждаемостта и налагане на тридетния модел. Спиране на обезлюдяването и ребългаризация на феодализираните региони.
 3. Всеки български гражданин с право на сигурност, достъпно и качествено здравеопазване, образование и култура, високи доходи и пенсии.
 4. Демонополизация на икономиката, подкрепа на родното производство, екологичното фермерско, а не на индустриалното земеделие.
 5. Разумно използване на природните ресурси. Нови ядрени мощности, гарантиращи енергийната независимост на България.
 6. Без привилегии за малцинствените групи. Забрана за гласуване на неграмотните и не спазващите задълженията си към държавата.
 7. Ненамесата на финансирани от чужбина НПО в политическите, религиозните и образователните дела на страната ни. Забрана на гласовете от Република Турция.
 8. Спиране на нелегалната миграция и опитите България да се превърне в мигрантско гето, източник на фундаментализъм и радикални религиозни идеологии.
 9. Недопускане узаконяването на еднополовите бракове, джендър пропагандата и експериментите с човешката природа
 10. Балансирана външна политика. Силна България в Европа на нациите и отечествата при запазване на българската национална идентичност.
 11. Отстояване историческата истина за произхода на населението в Република Северна Македония. Защита на неговите права и съхраняване на българското самосъзнание, като база за бъдеща интеграция между България и Македония.

Красимир  Червилов

Областен председател на ВМРО

 

Красимир Червилов, ПП „ВМРО - Българско национално движение“