ЕВГЕНИ ЯНЧОВСКИ

БОРИЧКАМЕ СЕ ЗА ВЛАСТ, А НЕ ДА НАПРАВИМ ФУТБОЛА ПО-ДОБЪР

     Изтъкнатият футболен специалист Евгени Янчовски е категоричен, че битката за кокала в Българския футболен съюз няма да доведе до нищо добро най-популярния спорт у нас:

     -Типично по български се боричкаме за власт, а не да направим футбола по-добър. Това ни е национална черта. Повечето познавачи фаворизират Димитър Бербатов за нов бос на футбола ни. Той се натиска много повече за този пост. Не влагаше същите усилия на терена, когато беше състезател. Липсва му организационен и управленски опит. Ако иска все пак да управлява футбола, тези неща някой трябва да му ги даде и да го напътства, а той да е само лицето на преден план. На футбола му ни трябва мениджър. Лошото е, че като изключим Борислав Михайлов, всичките му досегашни шефове са все от котилото на БКП. От подобни люде нищо хубаво не може да се очаква.

     Евгени Янчовски отбеляза, че за любимия му Берое е важно да остане в елита:

     -На първо време да запазим мястото си  във висшия футболен ешелон. После ще мислим за по-нататък. Не е фатално, че в отбора играят предимно чужденци. Да им благодарим, че все пак са се съгласили да дойдат в България, покрай тях ще се приобщят и наши момчета. Всички чакат от кмета да реши финансовите проблеми на Берое. Той обаче има и други отговорности. На плещите му лежи цял град.  Нека бизнесмените да помагат повече. Нали искат да има развлечение за работниците им. Евгени Янчовски е на мнение, че за поредна година Лудогорец ще триумфира с шампионската титла в България:

     -Никой не може да спре разградчани по пътя към върха. В момента орлите изостават от него, само защото още имат ангажименти в евротурнирите. Останат ли им само мачовете на домашната сцена, титлата им е вързана в кърпа. Нямат конкуренция сред родните тимове.

Иван НЕЙКОВ