ВЪВ ВОЛЕЙБОЛА ВЯРВАТ И МОГАТ ПОВЕЧЕ

    Изравнените сили във волейболния шампионат при мъжете го правят интересен, коментира президентът на мъжката Национална волейболна лига, председател на Берое и управител на РУДИН инж. Живко Желев.
    -Водещите 8-9 отбора са дотолкова равностойни, че в битките помежду им всеки може дапобеди всекиго, а домакинският фактор отдавна не е определящ за това кой от отборите на игралното поле ще стигне до успеха. Все още сме извън зоната на плейофите, поради което няма как да определя представянето ни като добро. Привлякохме нов състезател в лицето на Петър Каракашев от Хебър. Убеден съм, че тимът ни има по-голям потенциал, който се надявам да разкрие в близко бъдеще, отбеляза Живко Желев. Той припомни, че спортна зала Иван Вазов, в която старозагорци домакинстват, може да претърпи ремонт с разширяване на капацитета й. Предвижда се още изграждането на съблекални за гостуващия отбор, за длъжностните лица и обновени санитарни възли. Като президент на Националната волейболна лига при мъжете, Живко Желев определи отминаващата година като добра:
-Спонсорите валят към нас. За разлика от други спортове, нашата лига е работеща. В добър диалог сме с ръководството на волейболната ни федерация. От националния селекционер при жените не можем да имаме оплаквания. Той постави добра основа за бъдещето на отбора, като го подмлади. За нов старши треньор на мъжкия представителен тим на страната разговаряме с италианеца Джанлоренцо Бленджини. Все още сме на фаза преговори с него. Неизбежно е бъдещият наставник на волейболистите ни да даде път на младите момчета.
Живко Желев и ръководената от него фирма РУДИН реновират едно от най-привлекателните спортни съоръжения у нас – стадион Локомотив в пловдивския квартал Лаута.
-След завършването й това ще е една от най-добрите бази за спорт у нас. Ще е с модерен европейски облик, както подобава на стадион с претенции, на който публиката никак не е малко. 

ЖИВКО ЖЕЛЕВ