Десислава Ракова

ОЩЕ ЕДНА ДАМА НАЧЕЛО НА СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ

       -Убедена съм, че работейки заедно  в екип, ще  успеем да изведем Политическо Движение Социалдемократи до водещите партии в страната, каза новият общински председател на партията в Стара Загора Десислава Ракова. Тя е втората знакова дама при социалдемократите след националния им лидер адв. Елена Нонева. Трябва да сме близо до хората.  Ще бъдем комуникативни, целенасочени, почтени  и готови да поемаме редица отговорности. Само така ще сме в крак с проблемите и грижите на гражданите.  Десислава Ракова припомни, че основните стълбове за Политическо Движение Социалдемократи са свобода, справедливост и солидарност:

    -На базата на тези принципи и благодарение всеотдайните си членове и симпатизанти,  Политическо Движение Социалдемократи съществува като политическа организация.

      Основните ни цели са развитието и укрепването на структурите, представителство в парламента и инициативи в посока обединяването на формациите, определящи се като социалдемократи. Трябва да работим за това Община Стара Загора да расте икономически.

      Десислава Ракова призова социалдемократическите партии в страната да покажат единство на предстоящите избори за Европейски парламент, както го направиха на последните местни избори.

       -Само ако са единни родните социалдемократи, могат да попаднат на избираемите позиции в битката за Европарламента. Политическо Движение Социалдемократи ще работи за това България да стане модерна и развита държава.

 

          Десислава Ракова се спря и на темата за последните местни избори:

        -Те преминаха без изненади, но пък ще бъдат запомнени и отличени с няколко основни момента. На първо място сред тях е решението на ЦИК да отмени гласуването с машини. Другият важен момент е ниската избирателна активност и огромният брой недействителни бюлетини. Може би те са в основата Политическо Движение Социалдемократи и местната Коалиция Неутрална България да получат неособено висок резултат във вота. Не на последно място стои въпросът с регистрираната динамика в електронната подкрепа на основните партии. Тя бе много видима на определени места. Ние обаче ще продължим да работим, за да се развива Стара Загора еднакво добре във всяко отношение.