ФУТБОЛНИЯТ БЕРОЕ – КРАЙ ИЛИ НОВО НАЧАЛО

ПФК БЕРОЕ

    Постоянните спекулации около бъдещето на футболния Берое не спират. Колко и какви пари ще дава за клуба финансовият благодетел Ернан Банато? Ще го бъде ли клуба или пак ще се бори за оцеляване? Все въпроси, които чакат отговор. Ернан Банато е в Аржентина и е обещал до седмици да дойде в Стара Загора и даде яснота около плановете си за Берое. Ако дойде, добре. Тогава поне измъченият от неволите напоследък беройски фен ще има някакви поводи да се надява на нещо. Ами ако Банато излъже, и не дойде? Финансовите мъки за Берое ще продължат, незнайно докога. На Берое му е нужен трети план. С или без Банато още не е ясно. Ако Банато е коректен да остава начело на клуба. Ако ли не-да се мисли за ново начало. С други спонсори и с нова визия.

В БОРБАТА РАБОТЯТ НА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ

НИКОЛАЙ СТОЯНОВ с ЖИВКО ТОДОРОВ

    Близо до завършване е ремонтът на залата по борба в бившата Ученическа спортна школа. Новото съоръжение ще е в преобладаващ зелен беройски цвят. Стените на залата ще красят портретите на легендите в родната борба. Сред тях са: Никола Илчев, Динко Петров, Станчо Колев и четиримата световни шампиони от града ни: Иван Колев, Никола Динев, Христо Маринов и Явор Янакиев.

    -Използвам случая да благодаря на ръководството на общината и лично на кмета Живко Тодоров, без чието любезно съдействие нямаше да успеем да реновираме залата си. Убеден съм, че ни предстоят още по-успешни изяви на тепиха. Постепенно изграждаме и мъжки отбор. Имаме много таланти- братята Иван и Радомир Стоянови, Калоян Атанасов и Даяна Стойчева при момичетата. Качествените ни борци са много. Целим да ги интегрираме към високото спортно майсторство. Професионален спорт обаче се прави с пари. Искам да осигуря заплащане за изтъкнатите ни състезатели. Само с приказки за медали и с тупане по рамото, няма да задържим талантите в спорта. Трябват пари. Иначе се лъжем, че правим спорт, категоричен е президентът на клуба по борба Берое Николай Стоянов.

НОЖЪТ В СТРОИТЕЛСТВОТО ВЕЧЕ РЕЖЕ ОТ КОКАЛА

инж. ПЛАМЕН МИХАЛЕВ

    Три основни проблема в строителния бранш открои председателят на ОП на Камарата на строителите в Стара Загора и съсобственик на ЛЕСО ИНВЕСТ инж. Пламен Михалев

    -Към до болка познатите проблеми с нелоялната конкуренция и с недостига на кадри, се явява и този, засягащ фирмите, ангажирани с обществени поръчки, който гласи, че липсва индексация по проектите.

     Що се отнася до нелоялната конкуренция и до липсата на работна ръка, то това са стари проблеми, задълбочаващи се все повече. Светлина в тунела за решаването им няма. Скоро няма и как да има. Липсват нормативни документи и нормативни изисквания, по които въпросните проблеми да бъдат решени. Трудно ще задържим кадърните строители в града и региона, при положение, че възнагражденията, които им предлагат в София и в другите по-големи български градове са чувствително по-високи от тукашните. Редица фирми работят и наемайки чуждестранни строители. При тях често възниква обаче проблемът с осигуряването им на разрешителни за работа. Докато тромавата процедура се задейства, минава време, а строителните обекти не чакат. От бранша залагахме надежди, че вносът на строители ще реши проблемът ни с недостига на кадри. На Запад също обаче има глад за строителите. Заплатите, които се гарантират там са в пъти по-високи от родните. Не можем да се конкурираме с тях. Разчитахме, че с повишаване на заплатите в сектора, редица наши сънародници ще се завърнат от гурбет. Такава тенденция съществува, но е нетрайна и засяга основно големите градове. В Стара Загора заплатите и цените на имотите са едни от най-ниските сред областните български центрове. Това рефлектира върху пазара на работна ръка. Що се отнася до сивия сектор, то липсват нормативни уредби за борба с него. Отдавна говорим за строителна полиция, която да следи нелегалните бригади и да стопира дейността им. Убеден съм, че ако сивият сектор влезе в норми, частично ще се реши и проблемът с липсата на кадри.                                     следва 

бр. 534, страница Здраве - Ден на Лекаря
бр. 534, страница Поздравителни адреси - Ден на Лекаря

ОБЯВА НА ЕТ „ФРЕНСКИ – ХРИСТО ПЕТКОВ“

ОБЯВА FRENSKI

СТАРОЗАГОРСКИЯТ КЛУБ ПО БАДМИНТОН ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА

Е С НАЙ-МНОГО ОТЛИЧИЯ В БЪЛГАРИЯ

ПЛАМЕН МИХАЛЕВ

   Старозагорският клуб по бадминтон за поредна година е номер едно в България по броя на медалите, завоювани от индивидуалните първенства във възрастовите групи до 11,13, 15, 17 и 19-годишните. Бадминтонистите спечелиха 17 златни, 12 сребърни и 12 бронзови медали. Трима са и тройните ни шампиони, триумфирали на единично, на двойки и на смесени двойки: Стела Стайнова, Алтея Стоева и Теодор Митев. Христо Михалев стигна до 1/4-финалната фаза на световното първенство за ветерани в Южна Корея, обобщи председателят на старозагорския клуб по бадминтон и управител на ЛЕСО ИНВЕСТ инж. Пламен Михалев. Той е председател на старозагорката Камара на строителите, Член е на Клуба на работодателя и на КРИБ.

   Бизнесменът припомни, че отдавнашна кауза на фамилия Михалеви и на местния клуб по бадминтон, е Стара Загора, която е люлка на родния бадминтон, да има подобаваща база.

   -Разширението на настоящата ни база в зала Берое е вече входирано, нагоре по институциите. То предвижда кортовете да се увеличат на 7. Да има нови санитарни помещения и изцяло реновирана зала за фитнес. Очакваме общината да спечели европейско финансиране за цялостното реновиране на зала Берое, част от която е и нашата база. Надяваме се, че проектът ще бъде одобрен. Повод за това ни дава фактът, че парите, отпуснати за такива проекти са повече от проектните заявления. Получим ли зелена улица ще имаме прилична тренировъчна зала, подходяща за състезания от родния календар, най-вече при подрастващите, Инж. Пламен Михалев припомни, че състезателите на старозагорския спортен клуб по бадминтон са над 120 с трима треньори                     следва

Мирослав Живков: ВК БЕРОЕ Е МНОГО АМБИЦИОЗЕН ПРОЕКТ,

В КОЙТО ВСИЧКО Е НА ВИСОКО НИВО

МИРОСЛАВ ЖИВКОВ

  Г-н Живков, броени дни преди старта на новия в шампионат в Efbet Суперволей- мъже готов ли е отборът на ВК Берое за предстоящите битки?

    -Времето за подготовка никога не стига. Ние заложихме на много амбициозен проект, привличайки в по-дългосрочен план млади състезатели. Те, с помощта на спортно-техническото ръководство, ще получат шанс да се усъвършенстват, а и ние като клуб също да се развиваме. Предстои ни изключително равностойно първенство, в което всички отбори са много равностойни, от гледна точка на възможностите си. Разбира се, че няколко отбора с много амбициозни селекции се открояват над останалите. В техните тимове има състезатели от България и от чужбина с много богат международен опит. Това са отборите на: Хебър, Нефтохимик, Дея, Монтана, ЦСКА и Левски. В тази конкуренция, ние се опитваме да се концентрираме върху работата си. Целим да продължим да работим с младите си волейболисти. Да ги налагаме в нашия отбор и да постигаме резултати. Миналият сезон бе добър за нас. През настоящия ще се опитаме да надградим в представянето си.

    Привлякохте седем нови попълнения. Как се адаптират те и какви са първоначалните ви впечатления от новопривлечения сръбски волейболист Алекса Поломац?

    -С голяма част от новите момчета се познаваме отлично. Работили сме заедно и преди. С изключение на опитните Трифон Лапков и Иван Латунов, които имаха възможност да се докоснат и до националния отбор, другите ни попълнения са млади състезатели. Те имат своите качества и възможности. Времето за адаптация определено им стигна. Със сигурност, те има още какво да дадат като спортно-технически умения. Предстои им още много работа. Алекса Поломац се вписва добре в колектива. Спортно-техническото му ниво все още не е такова, каквото очакваме. Ще трябва да надгражда още. Младите състезатели, които привлякохме- Любо Телкийски, Николай Захариев и Тодор Димитров, са бивши младежки национали от поколението на нашия волейболист Руси Желев са и определено се познават. Не им беше нужно много време за адаптация. Те, заедно с момчетата от школата, които адаптираме към първия отбор, притежават потенциал, който може да се развие. Има още да се работи върху физическото и спортно-техническото им израстване. Предстои ни още много работа. Трябва да създадем много добра организация, която всичките ни състезатели да следват.                    следва

бр. 533, Стара Загора 5 ОКТОМВРИ, страница 1
бр. 533, страница Поздравителни адреси, страница 1
бр. 533, страница Поздравителни адреси, страница 2
бр. 533, страница Поздравителни адреси, страница 3
бр. 533, страница Гора и лов I
бр. 533, страница Гора и лов II