ИНЖ. ТИХОМИР ТЕНЕВ,

КАНДИДАТ НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ЗА КМЕТ НА СТАРА ЗАГОРА

ТИХОМИР ТЕНЕВ - ИМА ТАКЪВ НАРОД

Владимир Александров, кандидат кмет на община Етрополе: „Ние трябва да превърнем общината в по-добро място за живеене.“

ИНЖ. ВЛАДИМИР АЛЕКСАНДРОВ

    – Г-н Александров, защо Вие сте правилният избор за кмет на община Етрополе на 29 октомври?

    – Защото имам силен екип зад себе си, с който имаме реални шансове да променим към по-добро живота на съгражданите ни. Всяко едно мое обещание е добре премислено и напълно осъществимо. Крайно време е да заживеем спокойно, да има достатъчно работни места и добре развит туризъм. Номер 68 в интегралната бюлетина е правилният избор! Заедно можем повече!

    – Кое е първото нещо, което бихте направили?

    Ще направя пречиствателна станция за питейни води. Ще се боря за запазване на работните места и откриването на нови такива. Ще поставим видеонаблюдение, общината ще стане още по-сигурно и безопасно място. С екипът ми ще работим за подобряване на медицинското обслужване и привличане на лекари. Трябва да има повече профилактични прегледи и лекари във всяко едно от селата. Ние трябва да превърнем общината в по-добро място за живеене. Също така искам да запазя и развивам футболната школа! Искам футболът и борбата да имат добри треньори и да са сред най-добрите в национален мащаб!

    За да подкрепите кандидатурата на Владимир Александров за кмет на община Етрополе, гласувайте с №68 в интегралната бюлетина!

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

КРАСИМИР ЧЕРВИЛОВ: ИМАМЕ НАЙ-ДОБРАТА И НАЙ-БАЛАНСИРАНАТА ЛИСТА

КРАСИМИР ЧЕРВИЛОВ

    Вече два мандата благодарение на вашата подкрепа успяваме да свършим много добри неща за града. С нашата листа, която представяме тази вечер, съм убеден, че ще направим още повече и още по-добри неща за развитието на общината ни в следващия мандат на Общински съвет-Стара Загора. Тук са хората, които са застанали до нас и ще ни подкрепят в местния парламент със своята експертиза, компетентност и силна гражданска позиция, заяви от сцената водачът на листата Янко Янков. Той е на 45 години, с висше образование, управител и собственик на няколко фирми, баща на 4 деца.

    Вторият в листата е Красимир Червилов, областен председател на ВМРО-БНД в Стара Загора. На 58 години съм. За хората, които ме познават, идвам от сферата на културата. Работил съм през по-голямата част от кариерата си в Държавна опера-Стара Загора, през последните години като неин зам.-директор. Бил съм заместник областен управител на Стара Загора. В момента съм управител на Старозагорската опера. Радвам се за нашето съвместно явяване на местните избори с „Алтернативата на гражданите“, защото винаги съм смятал, че е добре да обединим сили с гражданска организация. Много от вас гледат с недоверие към политическите партии. Затова нашият стремеж бе да комуникираме по-активно с гражданските групи, в частност с „Истината за Стара Загора“ на Янко Янков. Това партньорство ще продължи и в Общинския съвет. Много по-важно е да видим кое ни обединява, а не кое ни противопоставя, каза Красимир Червилов.

    Сред кандидатите за общински съветници на Местна коалиция „Алтернативата на гражданите (ВМРО)“ се отличават хора с авторитет, професионалисти в различни сфери. В листата намират място много лекари, които представиха градивни идеи за промяна на общинското здравеопазване, юристи, директори и зам.-директори на училища и детски градини, педагози, икономисти, представители на частния бизнес, ръководители на спортни клубове, експерти в различни сфери на обществения живот и бизнеса. Бяха представени и кандидатите на коалицията за села от община Стара Загора.                следва

      Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Д-р Тунджай Йозтюрк, водач на листата от кандидати за общински съветници на ДПС: СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА Е В УНИСОН С ПОТРЕБНОСТИТЕ НА ВРЕМЕТО

ТУНДЖАЙ ЙОЗТЮРК

    ЩЕ СЕ СЛУЧИ ЛИ ЗДРАВНАТА СТАТЕГИЯ В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ СПРЕ ЛИ ИЗТИЧАНЕТО НА МЕДИЦИНСКИ КАДРИ?

    -Да, има НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНА СТРАТЕГИЯ 2021 – 2030 приета от правителството преди малко повече от месец, но такава имаше и за периода 2014-2020г. В сегашната стратегията е залегнало развитието на капацитета на извънболнична помощ, развитие на електронното здравеопазване и дигитализация на здравната система, както и технологичното развитие на болничната помощ, развитие на капацитета за спешна помощ, реагиране при извънредни ситуации, подобряване на достъпа до медицински услуги, лекарствени продукти и медицински изделия. Акцентът е върху превенцията, извънболничната помощ, е-здравеопазването и дигитализацията на здравната система. Това което се явява като недостатък обаче, е липсата на поставени срокове и отговорници по стратегическите цели и приоритети. А без такива, тя се превръща в един документ с добри пожелания до 2030г. Ние от ДПС смятаме, че системата на здравеопазване в България трябва да бъде адекватна, спрямо потребностите на населението и да бъде в унисон с реалностите на времето. Въпреки увеличаването на финансовите ресурси в системата на здравеопазването и приоритизирането на извънболничната помощ, липсата на индикатори и измерители за постигнатите резултати води до неефективното изразходване на тези средства. Оптимизацията при разходването на тези средства би дало възможност да се постигнат по-добри резултати и това да гарантира на пациентите получаване на адекватна за потребностите им здравна услуга. Внедряването на иновативна, високотехнологична медицина за диагностика и лечение е също от изключително значение. Трябва да се предложат добри условия при реализацията на новозавършилите медицински кадри за да останат да работят в страната или да искат да се върнат от чужбина за да използват натрупания там опит, тъй-като един от най-важните проблеми се очаква да бъде обезпечаването на лечебните заведения с кадри на всички нива.             следва

      Купуването и продаването на гласове е престъпление.

СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ХОРАТА

РУМЯНА ЧЕНАЛОВА

    -Преди повече от десетилетие Венецианската комисия системно поставяше пред страната ни едни и същи условия и критики по отношение на опитите на България да преведе законодателството си в областта на правораздаването в съответствие с европейското законодателство, съобразно с изискванията на Конвенцията по правата на човека, припомни адвокат Румяна Ченалова, кандидат за общински съветник от гражданската квота на БЪДЕЩЕ ЗА РОДИНАТА.

    -За съжаление Венецианската комисия многократно правеше едни и същи констатации и отправяше към нас едни и същи препоръки. Те обаче не бяха чути. И основните причини за това са липсата на политическа воля, лобизмът и опитите да бъде подчинена съдебната система, която е една от трите власти в държавата. Последните промени в конституцията показаха същото. За пореден път Венецианската комисия критикува въпросните промени с аргумента, че те са лишени от мотивация. Това означава, че направените промени дори не са обмислени и не са разгърнати във формата на мотиви за изменение на конституцията като необходими за развитието на обществото. Законодателните промени, в областта на правораздаването включиха Съвет на прокурорите и Съвет на съдиите. Много странно е обаче, че по отношение Съвета на прокурорите, указанията на Венецианската комисия не са изпълнени. Няма ги и изискванията на правовата държава и на демокрацията да доминира съставът на прокурорите, избирани от прокурори. Тук за пореден път се сблъскваме с определени странности, имащи своите причини.                    следва

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

СТОЯН ГЕНОВ – ОБЩИНА ЗЛАТИЦА

СТОЯН ГЕНОВ

ИНДУСТРИАЛНИТЕ ЗОНИ СА ДЪВКА, ЗА КОЯТО СЛУШАМЕ ОТ ГОДИНИ

ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ"

     -Към момента крачката за това общината да придобие сградата на бившия АГ-комплекс и да го превърне в модерно ДКЦ е нулева. Такова може да има. По темата дори е образувана временна комисия към Общинския съвет с председател доскорошният зам.-кмет Красимира Чахова, която за съжаление не се е събирала нито веднъж, коментира председателят на местната структура на Възраждане и кандидат за старозагорски кмет Искра Михайлова.

    Областният координатор на партията Даниел Проданов взе отношение по въпросите за изграждането на многофункционална спортна зала в Стара Загора и Индустриална зона Загоре:

    -За съжаление не знаем какво се случва по темата със залата. Хаосът е пълен. Трябваше да имаме много силни спортни отбори. Ако искаме да видим обаче какво се случва със спорта в Стара Загора, трябва да видим случващото се с ПФК Берое. Вижте кой е собственик на клуба. Кой играе там и кой е треньор. Ситуацията с ПФК Берое е тотална подигравка с област Стара Загора. Такава е и Арена Стара Загора. По наши наблюдения индустриална зона има в Пловдив, не в Стара Загора. Мога да изброя поне две индустриални зони, които имат ръководство. В тях години наред се взимат заплати. Там обаче бизнес няма. Индустриалните зони са дъвка, за която слушаме от години. Ще затворим комплекса Марица-изток. Ще закрием над 20 000 работни места. Това не е сериозно. За индустриалната зона единственото сигурно е, че ще има управител на заплата, който ще е от правилния икономически кръг на Стара Загора. Бизнес в града ще има, когато е възможно, той да не бъде рекетиран.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление

Искра Михайлова, кандидат за кмет от Възраждане:

Крайно време е Стара Загора да се освободи от феодалните форми на управление

ИСКРА МИХАЙЛОВА

    Регионът ни е пример за свиваща се индустрия, при това във всички сектори. По инвестиции и износ оставаме сред най-ниските в групата на големите индустриални региони. Това е въпреки свързаността ни с най-предпочитания от производствените инвеститори транспортен коридор – магистрала „Тракия“. Нормално е да има свиване в някои сектори, но свиването във всички е нехарактерно за тези части на България. Въпреки това при нас е факт по изчисления за последните пет години, коментира кандидатът за кмет на Стара Загора от Възраждане Искра Михайлова.

    На фона на тези недобри данни в момента, регионът е в риск от загуба на хиляди работни места в комплекса „Марица – изток“. Ако бездействието на общините продължи и правителството следва досегашния си план за действие, резултатите ще са катастрофални.

    Инвестициите и новите работни места в областния център остават за пореден път само на хартия и предимство пред тях имат старите, вече установени бизнеси, които буквално владеят града и са вече 16 години близко обкръжение на управляващите.

    „През последните два мандата се говори за индустриални зони, а реално инвестициите в общината са нищожни. Откритите работни места са минимални. Зоните се запълват от бизнеси, които така или иначе се намират в общината, в пряк и преносен смисъл. Спомняме си, че първият инвеститор в индустриалната зона не беше кой да е, а общински съветник от ГЕРБ. Друг общински съветник от ГЕРБ надзирава роднинската си фирма за пътно строителство, която е замесена във всяка ремонтна дейност на общината. Разбира се без селата, защото техниката им е неподходяща за тях. Работа за човека, а не човек за работата е положението в Община Стара Загора от 16 години“, категорична е Искра Михайлова.                   следва 

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

БЪДЕЩЕ ЗА РОДИНАТА Е КОЛЕКТИВНА ЕВОЛЮЦИЯ,

ОТ КОЯТО ИЗБРАХ ДА СЪМ ЧАСТ

НЕДКО КУЗМАНОВ

    Избрах да се отдам на този град. Централен, емблематичен. С древна история, и с реални заявки за иновативен, креативен и дигитално-съвременен град на бъдещето. Център и притегателна точка за инвестиции,съответстващи на екологични и био стандарти за работа и живот на всички млади хора,.каза за предизвикателството да се включи в битката за кандидати за общински съветници Недко Кузманов.

    -Баща съм на три деца- горди старозагорци. Преподавам в Медицинския колеж към Тракийския университет катедра Фармацевтични науки. Роден съм в Стара Загора. Отгледах своите деца именно тук, допълни Недко Кузманов.

    За избора си да подкрепи Бъдеще за родината младият политик и общественик каза:

    -Проектът е с фокус да развие събуди и предизвика общинската сетивност към проблемите на обикновения гражданин, който избра този град като мен и като всички от Бъдеще за родината. Бъдеще за родината е колективна еволюция и аз избрах да бъда част от нея. Личните ми приоритети в Бъдеще за родината са преминаването към по-съвършен,по-съзнателен етап на общинско управление и напредък,към разрастване и подем на всички осъзнати граждани на Стара Загора. Тези идеи са общи за всички, личности, които стоят зад Бъдеще за родината.                следва

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

В БЪДЕЩИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЩЕ Е ВАЖЕН НЕ БРОЯТ НА КОМИСИИТЕ, А БРОЯТ НА КАЧЕСТВЕНИТЕ ЧЛЕНОВЕ, РАБОТЕЩИ В ТЯХ

МЕХМЕД ЗЕЙНЕЛ

    –И като стратегия на политическите субекти и като начин на протичане на кампанията, местните избори са по-различни от парламентарните, категоричен е кандидатът за общински съветник от ДПС Мехмед Зейнел.

    -Очаквам местните избори да предложат предимно борба на идеи и на предложения за бъдещото развитие на региона. По мои наблюдения посланията на политиците трудно достигат до гражданите, защото комуникационните канали са много различни, а и дневният ред на обществото е ангажиран с различни национални и международни казуси. Това е в ущърб на предизборната кампания и на резултатите, които ще последват от нея. Експертните послания и предложения трудно ще достигнат до избирателите. В листите на политическите ни опоненти, властва не професионализмът, а принципът на родовата основа. По този начин ще се изгубят експертността и темата за бъдещото развитие на региона, подчерта Мехмед Зейнел. Той и ДПС отчитат направеното в немалка степен за развитието на града и региона, особено в последните две десетилетия:

    -На повърхността обаче излизат и много слабости на местното самоуправление. Не можем да говорим за положителни промени, без промяна в начина на работа на местния парламент и на общинските съветници. Трябва да се подобри експертният подход към процедурите в общината. Посланията в кампанията наблягат към работещата администрация. Не виждам как голяма част от кандидатите за общински съветници ще повлияят положително върху работата на общинската администрация. Особено, ако самите те, не познават в детайли нейната специфика, както и спецификата на отделните административни длъжности. Много се говори за децентрализацията и за по-голямата самостоятелност в управлението на общините. Преди тези глобални реформи обаче, следва на местно ниво да се въведат куп промени в работата на общинската администрация и на Общинския съвет, за да стане тя по- ефективна. Следва да се променят поднормативните актове, с които си служи местният парламент.                       следва

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ: ГОРД СЪМ С КОЛЕГИТЕ ОТ ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ НАЧЕЛО С КМЕТА ИСА БЕСООЛУ, БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА ТРУДА!

ДПС - РЕГИОН ПАВЕЛ БАНЯ

    Горд съм с моите колеги, които работят в Община Павел баня, и им благодаря! Това заяви в с. Манолово заместник–председателят на ДПС Халил Летифов, който бе специален гост на празника на селото.

    “Благодаря на цялата администрация, на заместник–кметовете, на директорите на дирекции, началниците на отдели, на всички служители на Община Павел баня, начело с кмета Иса Бесоолу! Благодаря им, че това е една от най-мотивираните администрации в цяла България, която се обръща към проблемите на всички свои съграждани и ги решава своевременно. Вярвайте, това е голяма благодат!“, категоричен бе Халил Летифов.

   Той подчерта и заслугата на местния фолклорен ансамбъл „Детелини“, самодейните състави и пенсионерски клубове, за това, че съхраняват традициите и българския фолклор.

  „Вие сте средище на културата и духовността. Всичко това успяваме да съхраним в нашите хубави населени места и благодарение на вас те са изпълнени с живот“, каза още Летифов и подчерта: „Живеем в разбирателство, без значение от етнос и религия. Нашата заедност няма алтернатива. Затова и в бъдеще ще живеем в заедност и взаимопомощ. Бъдете здрави, вие и вашите семейства!“

    На празника в с. Манолово и с. Асен бяха председателят на Областния съвет на ДПС в Стара Загора Шендоан Халит, кандидати за кметове на населени места в община Павел баня, заедно с кандидата за кмет на Общината Иса Бесоолу, кандидатите за общински съветници от листата на ДПС.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ИНЖ. ВЛАДИМИР АЛЕКСАНДРОВ – ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

ИНЖ. ВЛАДИМИР АЛЕКСАНДРОВ

ВЪВ ВК БЕРОЕ СИ ПОСТАВЯТ САМО ВИСОКИ ЦЕЛИ

И НЕ ОТСТЪПВАТ ОТ ТЯХ

ЖИВКО ЖЕЛЕВ

    -Чисто психологически, ние сме в по-изгодна позиция от вицешампиона и финалист за купата на България Хебър, така обобщи предстоящия сблъсък на своя Берое срещу пазарджиклии, председателят на клуба от Стара Загора, на мъжката Национална волейболна лига и управител на РУДИН Живко Желев

    Припомняме, че стартът на битките на Efbet Супер волей лигата при мъжете е днес от 19:30 часа в спортна зала „Иван Вазов“. Входът за феновете е 6 лева, а абонаментните сезонни карти за домакинствата на зелените са вече в продажба и стойността им е 50 лв.

    Конкретно за мача с Хебър Живко Желев довърши тезата си, че е оптимист за играта, която ще демонстрира Берое:

    -Гостът загуби финала за купата срещу младия състав на Левски и в момента е като ранено животно. Напрежението ще е у съперника. Те направиха селекция. Имат и стойностен италиански треньор и класен разпределител също от Ботуша. За тях победата е без алтернатива. За нас тя би била добре дошла, но не е на всяка цена. Убеден съм, че отборът ни е по- добър от този от миналата година. Вярвам, че ще надграждаме и ще подобряваме играта си. Целта пред тима остава атакуване на третото място в крайното класиране на Efbet Супер волей. Във ВК Берое си поставяме само високи цели и не отстъпваме от тях. Качеството на родния волейбол не отстъпва на европейското. Разчитам, че и публиката ще оцени по достойнство този факт.

ОБЯВА НА ЕТ „ФРЕНСКИ – ХРИСТО ПЕТКОВ“

ОБЯВА FRENSKI

ДВАНАДЕСЕТИЯТ ИГРАЧ В ОТБОРА НА СТАРА ЗАГОРА

ПЛАМЕН ДИМОВ

    Дългогодишният рехабилитатор и фен на ПФК Берое Пламен Димов отправи предизвикателство към самия себе си. включвайки се в листата за общински съветници на Бъдеще за родината.

    -Винаги съм вярвал, че в тежки кризисни времена, като днешните, е важно човек да изрази гласно гражданската си позиция. Това бе водещият ми мотив да прегърна каузата ма Бъдеще за родината. Проектът ме спечели и с факта, че предлага свежи идеи. В него са намерили място интересни личности, повечето от които не са обременени с управленските грешки на миналото, а за всеки от тях политиката не е самоцел, а средство в служба на обществото. Преференцията ми в листата е 112, защото смятам, че мога да бъда дванадесетият играч в отбора на Стара Загора, убеден е Пламен Димов.

    Според него основният проблем на града и региона е липсата на инвестиции и на атрактивни професии в областта на IT-сектора и на високите хора, които да накарат младите хора да останат тук.

    -За решаването на проблема се работи, То се корени в създаването на няколко индустриални зони в района на Стара Загора. Припомням, че преди близо година съществуваше идея да се обособи IT-село в близост до града. Назрял е моментът тази идея да бъде възобновена наново. Градът и регионът са длъжни да използват уникалната си локация и мекия си климат, за да станат още по-атрактивни за инвестиции и за граждани. Наред с икономиката, Пламен Димов открои здравеопазването като водещ проблем, който е на дневен ред:                        следва

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

5 октомври – неучебен ден за старозагорските ученици

    По повод Празника на Стара Загора, със заповед на кмета Живко Тодоров 5-и октомври е обявен за неучебен ден за учениците от общината. Яслите и детските градини няма да прекъсват своята работа.

   Празничният ден под липите започва в 9.00 часа в Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ с молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. От 9.45 часа, венци и цветя ще бъдат положени пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на града в парк „Пети октомври“.               следва

Програма за 5 октомври 2023 - Ден на Стара Загора

ВОЛЕЙБОЛНИЯТ БЕРОЕ НЕ Е ДАЛЕЧ ОТ ЛИДЕРИТЕ У НАС

ЖИВКО ЖЕЛЕВ

   -Купа Стара Загора за волейбол мъже се оформи като топ турнир, По оспорваност и качество сред родните надпревари може да го конкурира единствено Купата на България. В зала Иван Вазов се получиха оспорвани битки, които вдигнаха адреналина на запалянковците. Стартирахме хубава инициатива и се надявам тя да стане традиция, коментира организаторът на Купа Стара Загора, председател на волейболен клуб Берое, президент на Националната волейболна лига при мъжете и управител на РУДИН Живко Желев.

   Припомняме, че Купа Стара Загора събра водещите отбори във волейболния ни мъжки елит. Освен домакините от Берое в нея се съревноваваха още Хебър и бургаските Нефтохимик и Деа. Триумфира отборът от Пазарджик сред истински волейболни спектакли, които бяха наслада за окото.

   -Видя се, че отборите още не са на сто процента готови за първенството. Воденият от мен Берое не отстъпва на топ тимовете. Привлякохме 7 нови попълнения от миналогодишния състав останаха 15 състезатели. Имаме още много върху какво да работим. Убеден съм, че в хода на шампионата ще стоим по-добре. В началото на месеца ще пуснем в продажба абонаментните карти за сезона. Цената им ще е 50 лв. Мечтаем за третото място в крайното подреждане на Efbet Супев волей. Не сме далеч от тази целта, отбеляза Живко Желев.

   Той даде слаба оценка на представянето на националите ни на проведеното наскоро европейско първенство за мъже във Варна:

   -Момчетата на наставника Пламен Константинов не изпълниха поставените цели да са минимум на четвъртфинал. Отчитам факта, че отпаднахме на осминафинала от силната Франция. Постижение, с което твърде малко родни представителни гарнитури и то в колективните спортове могат да се похвалят. Във волейбола обаче си поставяме високи цели. Меко казано, членовете на Управителния съвет на волейболната федерация, сме разочаровани от представянето на мъжкия отбор на европейското първенство.                          следва

ПП ВЪЗРАЖДАНЕ ИЗБРА ИНЖЕНЕР С ОПИТ

ЗА КМЕТСКАТА БИТКА В РАДНЕВО

ДИМИТЪР МИНЧЕВ

   -С кандидатурата си искам да обединим както моите колеги от ТЕЦ Марица-изток 2 и всички миньори от региона, така и всички граждани на общината. Искам да живея в град, в който има бъдеще за децата ми и за всички честно изкарващи прехраната си хора, коментира кандидатът за кмет на Раднево и член на ПП ВЪЗРАЖДАНЕ от нейното създаване. Той е машинен инженер с над 15-годишен опит, натрупан в ТЕЦ Марица-изток 2 и изтъкна като част от причините за кметската си кандидатура липсата на твърда позиция у сегашното общинско ръководство на Раднево по въпросите за териториалните планове в енергетиката и за Плана за възстановяване и устойчивост, отбеляза Димитър Минчев.

   -ПП ВЪЗРАЖДАНЕ винаги е обединявала българи за българи. Всеки от постъпилите в тази организация го е направил поради невъзможността да види другаде решаването на своите проблеми на политическо ниво. Ние сме обикновени хора със своите професии, които притиснати от невъзможността да избират, тръгват сами за собствените си каузи. Димитър е такъв човек. Той е част от нас през цялото времетраене на борбата ни. Като политици, още през 2019-та, на предните местни избори заявихме своите позиции. Днес ние не отстояваме нова посока, а от позицията на отстояваните през всичките тези години каузи, можем да докажем, че вече сме направили първите крачки за решаването на проблемите, за които говорихме. Преди години ги назовахме, защото беше критично важно да се назовава. По онова време някои местни власти бяха в изключителна симбиоза с националните такива и имаха възможност да вземат ключови решения, които да не изправят региона ни пред тази невъзможност, безнадежност и риск от буквално обезлюдяване. Тогава обаче това беше пропуснато, което не беше в интерес нито на България, нито на региона, нито на Община Раднево. Пропуснахме механизма за капацитет. Редица от последните ни правителства, пък пропуснаха възможността да поставят условия по Плана за възстановяване и устойчивост, за да запазят региона ни и Община Раднево. Сега, през териториалните планове в енергетиката виждаме поредно правителство, което безотказно следва целта за унищожаването на региона, Ние от ВЪЗРАЖДАНЕ взехме най-логичното решение да се обединим не с властта, а да се обединим с народа си. Димитър е част от този народ, коментира депутатът от 27 МИР и председател на ПП ВЪЗРАЖДАНЕ – Ст. Загора Искра Михайлова.                                    следва

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Виктор Драголов:

ДА ВЪРНЕМ ГРАЖДАНИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО

ВИКТОР ДРАГОЛОВ

   -Ще водим коректна кампания, фокусирали сме се изцяло върху нашия колектив, изграден изцяло от много стойностни млади хора на средна възраст около 37 години, каза водачът на листата за общински съветници на гражданската квота на партия „Бъдеще за Родината“ в Стара Загора Виктор Драголов.

   Другите знакови лица в нея са на фармацевтът и общински съветник Боян Кулев. Също фармацевт е и Недко Кузманов. В листата намира място още бившият зам.-кмет и доскорошен директор на закритото вече старозагорско предприятие „Обредни дейности“ Белчо Белчев, кандидат за кмет в село Дълбоки и координатор на кандидат-кметовете на „Бъдеще за България“ в тукашните села. Други знакови лица в листата са на прокурор Румяна Ченалова, Жана Минчева, Татяна Георгиева, Иван Карушков, Светлин Стоянов и др. Водещата ни кауза, както винаги е просперитетът на Стара Загора. Целим да върнем гражданите в управлението. Не одобряваме голяма част от мерките срещу комплекса Марица-изток. Затварянето му пряко ще ощети региона и страната, каза Виктор Драголов.

   -Изработените териториални планове в енергетиката, засягащи най-съществено областите Стара Загора Кюстендил и Перник са с общи пожелания. В тях липсва каквато и да е конкретика. В тях има редица противоречия. Включително и неизпълними задачи. Поставя се въпросът, че Стара Загора ще е новата водородна долина на България, без да се отчитат обективни данни, че производството на водород е в начален етап. Че то е изключително скъпо, а преквалификацията на работещите в засегнатите централи сега, като специалисти в производството на зелен водород не може да бъде покрито. Това изисква специално образование. Голяма част от тези производства ще бъдат дигитализирани. Така че оставането на 15-20 000 души на улицата след затварянето на комплекса е един проблем, който въобще не е разгледан в териториалните планове. Плановете трябва да бъдат преразгледани. В тях с посочена конкретика да бъдат гарантирани работните места и в какво ще се състои преквалификацията на кадрите в комплекса. Защо само миньорите ще участват в рекултивацията? Какво се случва с работещите в ТЕЦ-овете?                        следва

   Купуването и продаването на гласове е престъпление.

бр. 533, страница Гора и лов I
бр. 533, страница Гора и лов II

МНОГО ПОВОДИ ЗА ГОРДОСТ В КЛУБА НА РАБОТОДАТЕЛЯ

ЛИНА ПОПКРЪСТЕВА

   Накрая съм на втория си мандат като председател на Клуба на работодателя – Стара Загора. Съвсем скоро ще проведем изборно събрание, на което се надявам сдружението да бъде поведено от някой с повече опит от мен, коментира председателят на старозагорския Клуб на работодателя Лина Попкръстева, която е родом от Казанлък.

   Бих могла да обобщя изминаващата година като нелека за клубната дейност, защото наред с работата по привличане на инвеститори в бизнес зона Загоре, бе необходимо да се борим и за запазване дейността на минния комплекс. Чувствам се горда от факта, че освен „Загоре“ се работи върху новите бизнес зони Летище Стара Загора и Еленино, което може да означава само едно – тези проекти действат, а ние бяхме инициаторът и идейният първоносител.

   Задачите бяха много и разнопосочни, но мисля че успешно, заедно с членовете на управителния съвет успяхме да се справим.

   Още в началото на мандата си заявих, че няма да намесвам клуба в политическа дейност и удържах на обещанието си. Политически пристрастия няма, напротив, по време на предизборната кампания на парламентарните избори успяхме да съберем на едно място почти всички политически партии и да им напомним, че въпреки различията си те трябва да обединят усилията си за запазване стабилния растеж на регионалната икономика и да отстояват местните интересите на национално ниво. Резултатът от тази среща пролича на съвместните дискусии, организирани по инициатива на кмета г-н Живко Тодоров, свързани с бъдещето на Мини Марица- Изток.                              следва